Cretopia Presenteert Live: Stackhouse – Blues

“Blues across the age gap” had zomaar het motto van bluesband Stackhouse kunnen zijn, want het leeftijdsverschil van bijna 40 jaar geeft dit combo een frisse doch stevige sound. De bandnaam werd ontleend aan bluesman Houston Stackhouse die veel blues giganten uit het latere jaren 40/50 Chicago beïnvloedde. Dit zijn dan ook de roots van Stackhouse en het debuut album “Big Fish Boogie” is een verzameling originele songs, waarin de band de sfeer van deze gouden periode probeert op te roepen!

Young guns van de band zijn Machiel Meijers (zang/harmonica), die tevens frontman van de band is en Emiel van Pelt (gitaar). Machiel’s voornaamste invloeden, Big Walter Horton en Little Walter Jacobs komen prominent naar voren in de door hem gepende nummers. Citerend, eerder dan kopiërend is hij hard op weg zijn eigen stijl te ontwikkelen. Ervaren rotten Willem van Dullemen (gitaar/zang) en Bert Post (drums) gaan nog terug naar 1981 waar zij samen op North Sea Jazz speelden met de Hoochie Coochie Band. Fred van Unen is de verbindende factor, zowel qua leeftijd, als door z’n prima (contra)baswerk. Van Dullemen is met z’n uitstekende spel nog steeds één de smaakvolste bluesgitaristen van de lage landen en vormt een prima gitaarduo met de getalenteerde Emiel van Pelt.

De lijst van bands waarin de mannen speelden bevat o.a. namen als Tip On In, The Groovetones, The Dynamites en The Big Five O, maar ook werden artiesten begeleid als Homesick James, George “Wild Child” Butler, Eddie Boyd, Clarence “Gatemouth” Brown en Eddie C Campbell…..to name but a few.

In 2010 verscheen een gelijknamige debuut EP, die werd opgepikt door zowel regionale als nationale stations, waaronder Radio 1 (B) en Arrow Classic Rock’s ‘Bluesbox’. Het onlangs uitgebrachte “Big Fish Boogie” is uitstekend ontvangen onder de kenners: positieve reviews in Belgische en Nederlandse magazines, uitgebreide airplay in nationale en regionale radio shows en toevoeging aan de Amerikaanse bluesspecialist catalogus “Bluesbeat Music”. Binnen een jaar na de release culmineerde dit in een optreden van Stackhouse op het Belgische Rythm & Blues Festival in Peer. 2015 was ook een goed jaar voor Stackhouse, met optreden op o.a. het Kwadendamme bluesfestival, Brielle blues en Big Rivers!

Stackhouse combineert eigen werk met smaakvol gekozen covers en staat garant voor een geslaagde en vooral swingende bluesparty.
Voor meer info en muziek: www.stackhouse.nl

Stackhouse01


Datum: 21 februari 2016
Inloop: Vanaf 16:00 uur – 19:00 uur
Toegang: € 8 – met studentenpas of rotterdampas € 4
Locatie: Cretopia Rotterdam/ Toko51, West-kruiskade, Rotterdam
Meer info: http://cretopia-rotterdam.nl/

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorieën

Archief in maanden