Cretopia’s Toko51 komt met didgeridoo meditatie klank concert!

Op donderdag 29 oktober vindt er van 20.00 tot 21.30 een didgeridoo bijzondere meditatie klank concert plaats van Bastiaan Baaij in Toko51 aan de Westkruiskade 51 in Rotterdam. Bastiaan is de oprichter van de Didgeridooschool Bastiaan Baaij in Nederland. Hij is een gepassioneerde muzikant die zijn passie voor de didgeridoo graag deelt met een internationaal publiek.

De didgeridoo vindt zijn oorsprong in Noord-Australië. Traditioneel wordt de didgeridoo gebruikt als instrument voor begeleiding van verschillende dansceremonies.Tegenwoordig hoor je de didgeridoo ook in elektronisch versterkte muziek. Populaire bands die gebruik maken van de didgeridoo zijn onder andere Jamiroquai en OMNIA.

De didgeridoo is een volksinstrument, voorzien van arcering en streepjestechniek in aarde-/okerkleuren. Zoals je vaak ziet bij een trompet, wordt er met strak gespannen lippen gespeeld. Bij didgeridoo worden de lippen veel losser gehouden, waardoor de lage toon wordt geproduceerd bij het blazen.

IMG_8343

Ademhalingstechnieken waarbij mensen met astma/ slaap-apneu, snurkproblemen en stress gerelateerde problemen veel gezonde voordelen zullen ervaren.

Bastiaan Baaij (www.didgeridooschoolbastiaanbaaij.nl) heeft als leermeester Alan Dargin , Mark Atkins en Sir Richard Walley.

 

Datum: Donderdag 29 oktober

Inloop: 19.45

Programma: 20.00 – 21.30

Toegang: €10,00

Locatie: Stichting Cretopia Toko 51, West-kruiskade Rotterdam

Meer info: https://www.cretopia-rotterdam.nl of Cretopia’s Facebook pagina

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorieën

Archief in maanden