Cretopia’s Toko51 presenteert het masterclass didgeridoo

Altijd al interesse gehad in een blaasinstrument waar de Aboriginals’ hun muzikale kunsten op vertonen? Dan is dit je kans! Op vrijdag 30 oktober vindt er van 19.00 tot 22.00 een didgeridoo masterclass voor alle speelniveau’s of nieuwe geïnteresseerden plaats in Toko51 aan de Westkruiskade 51 in Rotterdam.

De didgeridoo vindt zijn oorsprong in Noord-Australië. Traditioneel wordt de didgeridoo gebruikt als instrument voor begeleiding van verschillende dansceremonies.Tegenwoordig hoor je de didgeridoo ook in elektronisch versterkte muziek. Populaire bands die gebruik maken van de didgeridoo zijn onder andere Jamiroquai en OMNIA.

De didgeridoo is een volksinstrument, voorzien van arcering en streepjestechniek in aarde-/okerkleuren. Zoals je vaak ziet bij een trompet, wordt er met strak gespannen lippen gespeeld. Bij didgeridoo worden de lippen veel losser gehouden, waardoor de lage toon wordt geproduceerd bij het blazen. Er wordt in deze workshop dan ook aandacht besteedt aan de ademhalingstechnieken.

Ademhalingstechnieken waarbij mensen met astma/ slaap-apneu, snurkproblemen en stress gerelateerde problemen veel gezonde voordelen zullen ervaren.

Bastiaan Baaij (www.didgeridooschoolbastiaanbaaij.nl)  heeft als leermeester Alan Dargin , Mark Atkins en Sir Richard Walley.

De didgeridoo blaasinstrumenten staan voor je klaar in Toko51 op vrijdag 30 oktober dus kom, blaas mee en leer het bespelen van dit bijzondere instrument! Meld je aan voor deze muzikale workshop via: www.cretopia-rotterdam.nl

IMG_8343

Datum: vrijdag 30 oktober

Inloop: 18.45 uur

Programma: 19.00 – 22.00 uur

Toegang: €79

Huur van Instrumenten: €25 bij Den Hartog Dutcheridoo’s (gemaakt van Nederland’s hout)

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorieën

Archief in maanden