Deuren Kleuren

In het bruisende Delfshaven-Rotterdam staat Post West. Een multifunctioneel gebouw dat onderdak biedt aan velerlei activiteiten zoals dans, theater, fitness, taalles, kinderclub. Bovendien huisvest er een TV studio, een kledingbank, een bar, en een grote zorg/hulpverlener.
Post West gaf Cretopia de uitdagende opdracht: realiseer een kunstwerk dat representatief is voor alle bezoekers en gebruikers van het gebouw. 
Op dat moment waren vrijwilligers deuren aan het schuren en in de grondverf zetten. Dat bracht het creatieve team van Cretopia op een idee. Als de deuren van Post West opgewaardeerd zouden worden naar kunstwerken, uitgevoerd door zes kunstenaars met uiteenlopende achtergronden, dan zou dat een zeer divers kunstproject kunnen opleveren. Net zo divers als de gebruikers van het gebouw zelf.

Voor dit project meldde zo veel kunstenaars zich aan dat, na goed overleg met Post West, is besloten het kunstproject deurenkleuren uit te breiden met nog eens zes kunstenaars. Nu twaalf in totaal.

De twaalf kunstenaars zijn helemaal vrij gelaten met hun ontwerp. Naast een groot kleurpalet passen de kunstenaars ook hun eigen techniek toe.

Het eindresultaat zal een vibrerend kunstproject zijn; geen deur is meer hetzelfde. Precies zoals de bezoekers en gebruikers van Post West zijn. Tijdens de feestelijke openingsmiddag op donderdag 21 mei geven kunstenaars workshops in hun eigen technieken aan kinderen en volwassenen.

Inschrijven hiervoor is gratis. Stuur een mailtje naar Cretopia Rotterdam en precieze informatie wordt toegezonden.

Deurenkleuren is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Post West, Gebiedscommissie Delfshaven, Cretopia, st. Bruidssluier.

IMG_0740?IMG_0745 IMG_0744 IMG_0742 IMG_0741 IMG_0737
IMG_1167

Wordt vervolgd!

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorie├źn

Archief in maanden