FESTES THEATER speelt NIEMANDSLAND

niemandsland2_300dpi

In 2002 werd onder begeleiding van regisseur Stephan W. Zeedijk en choreografe Inge Freeth een theaterproductie gemaakt onder de naam ‘Niemandsland’. Gebaseerd op het boek ‘Honour thy father’ van Lesley Glaister. Over ouder worden, liefde en jaloezie, eenzaamheid, erotiek en wraak. Langzamerhand nemen de herinneringen de plaats in van de werkelijkheid.
Om de zoveel tijd wordt deze humoristische en aangrijpende voorstelling hernomen en opnieuw gespeeld. Ditmaal op 6 en 20 maart & 3 april om 14.00 uur bij Toko 51 aan de Westkruiskade 51.

Op het platteland wonen vier bejaarde zusters in het vervallen huis van hun jeugd. Agatha, Milly en de identieke tweeling ‘Ellenenesther’. Nog jaren na hun vaders dood, zijn het angsten die de vrouwen in hun afgelegen woning gevangen houden. Ze zijn overgeleverd aan elkaar en aan het verleden, dat ieder van hen zich anders herinnert. Over zijn graf heen regeert de vader nog steeds hun leven. En dan is er ‘baby’ George die in de kelder zit opgesloten. Stukje bij beetje worden de macabere gebeurtenissen onthuld die er voor hebben gezorgd dat een idyllische jeugd veranderde in een bizar leven van afzondering.

Niemandsland
Regie: Stephan W. Zeedijk
Choreografie: Inge Freeth
Met Corry van den Akker, Agaath van Dijk, Liesbeth Petrus en Leonore Tismeer
Tekst: Lesley Glaister

Festes Theater
Festes Theater is een klein Rotterdams theaterproductiehuis en bestaat uit een vaste kern theatermakers onder artistieke leiding van theaterregisseur Stephan W. Zeedijk. Festes werkt met zowel amateur als professionele theatermakers en de voorstellingen worden zowel in kleine theaters als op bijzondere locaties gespeeld. Zoals eerder in een ketelhuis van een oud zwembad, winkeletalage, atoomschuilkelder, verlaten woonhuis, wasserette en pannenkoekhuis. De thematiek van de theaterproducties richt zich op het klein menselijk drama in al zijn grootheid. Daarmaast organiseert Festes theaterweekenden ‘Brood & Spelen’ in Nederland en theaterweken ‘Zon & Spelen’ in Spanje. Creatieve weekenden en weken voor gevorderde toneelspelers in de Hollandse klei en Spaanse zon…

Reacties van het publiek
‘Wat een voorstelling ‘waanzinnig’. Ik kom zeker nog een keer kijken. Mooi spel, muziek – alles!’
‘Boeiend, indringend, goede opbouw en balans. Mijn complimenten.’
‘Ontzettend mooi! Locatie klopt als een bus. ’t Is allemaal net echt! Of toch niet? Grote klasse!’
‘Heerlijk stuk, prachtige ‘oude gekke’ vrouwen. Wat is theater toch mooi. Complimenten!!!’
‘Geweldig! Een gedicht van een voorstelling.’

zondag 6 en 20 maart & 3 april 2016
Toko 51, Westkruiskade 51
Aanvang: 14.00 uur
Entree: € 10,-
Reserveren: www.hoenu.nl / contact www.cretopia-rotterdam.nl
Meer informatie: www.festes.nl

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorieën

Archief in maanden