Het Geluid van Rotterdam – Poliana Vieira

Het Geluid van Rotterdam

Het Geluid van Rotterdam laat op zondag 11 juni van weer van zich horen. Een middag vol luisteren en kijken naar muziek, de ‘Mot Je Eens Hore…’ muziekquiz, talkshow, spoken words en muziek-docu. Dit keer op de West-Kruiskade in Toko51 / Cretopia.
In deze editie maken we een reis door het Suriname, het Caribisch gebied en Kaapverdië. We gaan luisteren en kijken naar de invloed van deze landen op de Rotterdamse muziek. Bereidt jezelf voor op een middag vol met soul, rhythm en swing.
Shirma Rouse en Poliana Vieira zullen onze oren strelen met hun krachtige en zoetgevooisde stemmen. Dit doen zij door solo en een duet te zingen. Op het toneel horen en zien we ook Afu Sensi die bekend staat om een geheel eigen stijl van rappen. Met alle muzikale gasten gaan we kort in gesprek. Zij geven dan een inkijk geven in hun muzikale inspiratie, hoe zij hun instrument bespelen, hun repertoire en hun kijk op de muzikale ontwikkelingen.
Meer muziek komt ons tegemoet via DJ Bootsy Paul. Hij zal door middel van bijbehorende geluidsfragmenten het interview met Shirma en Pouliana kracht bijzetten. Ook is hij de ceremoniemeester van de muziekquiz ‘Mot Je Eens Hore..’. Een quiz door de muzikale schatkist van Rotterdam.
Er zijn ook gesprekken met André Dadi, Guido van Dieren en André Hart. Zij zullen vertellen over hun werk als muziekverzamelaar, DJ, programmeur en geschiedschrijver. Door hun verhalen krijgen we een inkijk in de ontwikkeling van de Rotterdamse clubs, festivals, muziekstromingen, studio’s en platenlabels.
Een vast element zijn de spoken words van Bjorn Romy. Bjorn zal dichten over de artiesten van de middag, het programma van de middag, de Rotterdam muziekscene en het typische Rotterdamse geluid. Met zijn spoken words bijt het spits af van de show. Halverwege de show maakt hij nogmaals zijn opwachting.
De host van de show is Charissa Chotoe. Zij zal het publiek welkom heten, de aankondigingen doen, het publiek actief betrekken bij het programma, gesprekken voeren met de gasten en de muziek quiz mede in goede banen leiden.

https://www.youtube.com/watch?v=73yyjy_g0Lo

 

Datum: 11 Juli 2017 –
Start: 15:00
Eind: 18:00
Toegangsprijs: € 7,50
Locatie: Cretopia Rotterdam/ Toko51, West-kruiskade, Rotterdam
http://www.hetgeluidvanrotterdam.nl
https://www.facebook.com/hetgeluidvanrotterdam/

Meer info: https://www.cretopia-rotterdam.nl/

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorieën

Archief in maanden