Cretopia Reggae: Jampara & The Batalion en Faya Allstars!

Jampara & the Batallion

Warme African Reggae ontstaan uit de samenwerking van Ras Jampara (Burundi) en Aston Barett, leider van de legendarische Wailers. Tien tot twaalf mensen staan er op het podium wanneer Jampara & The Batalion optreedt. Jampara werkt al heel wat jaren intensief samen met The Wailers – hij was zelfs de eerste zanger na Bob Marley die met The Wailers tourde. Met The Batalion speelt hij sublieme roots reggae.

Jampara is een ervaren rasartiest, zijn optreden met zijn Batalion band staan garant voor een spetterende show!

Faya Allstars

Neem een smeltkroes, giet daar een flinke hoeveelheid ska, jazz, latin en reggae in, voeg een snufje surf en rock toe, breng dit mengsel op een hoog vuur aan de kook, dan krijg je de unieke sound van de Amsterdam Faya Allstars. De band bestaat nu een paar jaar en met hun opzwepende “Jamaican jazz to the max” is het een groot succes in binnen- en buitenland. Na de lancering van hun eerste EP in 2012 tourden de Allstars door Duitsland, België, Frankrijk en Nederland, waar ze onder meer op Lowlands, Jazz in Duketown en Zwarte Cross gestaan hebben. En bij diverse festivals als publieksfavoriet zijn uitgeroepen Ook bij zalen als Tivoli in Utrecht en Paradiso (2X) in Amsterdam ging het dak eraf. Ze zijn op tour geweest in Korea en Japan en begin dit jaar hebben ze de Akademia Award gewonnen met het beste World Beat Album 2015!

Oprichter en bandleider Remco Korporaal (altsax, zang) is zelf een absolute allstar met zo’n 30 jaar ervaring in de internationale muziekscene. Hij heeft onder meer gespeeld met legendarische bands als The Toasters en The Skatalites, en grootheden als Desmond Dekker en Ziggy Marley. In 2011 werd het tijd voor een eigen band, met een nieuwe sound. Omdat hij wilde breken met de bekende waarden in de ska-reggae ging hij bewust op zoek naar ervaren muzikanten met een totaal verschillende achtergrond. Een geslaagde zoektocht, want de muzikale en culturele tegenstellingen tussen de bandleden konden niet groter zijn dan in de huidige bezetting. De band bestaat uit gedreven musici uit alle windstreken. Met een Surinaamse bassist, een Indo-blazerssectie, een Antilliaanse drummer, een gitarist uit Uruguay en een Armeense concertpianist vormen de Allstars een afspiegeling van kleurrijk Amsterdam, thuisbasis van de band. Een echte smeltkroes dus, die een spannende muzikale kruisbestuiving mogelijk maakt.

 

‘Dit evenement vindt plaats in de Rotterdamse Popweek. Zie rotterdamsepopweek.nl’

 

Basis RGB

 

Datum: 4 november 2016
Start: 16:00
Eind: 22:00
Toegangsprijs: € 10,00
Locatie: Cretopia Rotterdam/ Toko51, West-kruiskade, Rotterdam

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorieën

Archief in maanden