Latin, salsa dans avond – Gino Jiri Taihuttu, Bigboss and Sebastian Escobar

Latin, salsa dans avond. Met een swingend live optreden van Gino & Jiri Taihuttu (beiden genomineerd voor de Gouden Kalf). Als special guest nemen ze mee
DJ Bigboss and Sebastian Escobar.

Sabor Sabor serveert de lekkerste tapa’s en natuurlijke homemade Sangria.

Gino & Jiri Taihuttu: een vader, een zoon en twee gitaren…

Al generaties lang ademt het DNA van de Taihuttu’s muziek. Zo ook dat van gitaarvirtuoos Gino Taihuttu (1961) die op zijn beurt zijn muzikale genen weer doorgaf aan zoon Jiri (1995). Jiri wordt op dit moment gezien als het grootste Flamencotalent van Nederland. Vanaf zijn tiende volgde hij lessen aan het Conservatorium in Amsterdam, in de jong talenten klas. Met zijn leraar Eric Varzon Morel was Jiri ondermeer al te zien in De wereld draait door en Vrije geluiden. Binnenkort lanceert hij zijn eerste solo-album; de release staat gepland op 11 november 2014.

Samen door Europa met de Flamenco
Hun gedeelde liefde voor de Flamenco bracht beide Taihuttu’s samen op het podium, waar ze inmiddels ruim 300 keer hun veelal eigen composities ten gehore brachten. De energie tussen vader en zoon heeft iets magisch, een synergie die alleen een bloedband teweeg kan brengen. Eenmaal aangeraakt door hun opzwepende klanken, ben je verkocht. Met een knipoog naar Latin en Jazz, veroverden ze met hun gepassioneerde manier van spelen al grote delen van Europa, waaronder Nederland, Spanje, Noorwegen, Duitsland, België en Zweden.

Nominatie Gouden Kalf
Gino en Jiri schrijven veel van hun repertoire zelf. Onder de eigen composities bevinden zich ook soundtracks voor korte films, tv-series als Van God los en de bioscoophits Rabat en Wolf. Voor die laatste werden ze zelfs genomineerd voor een Gouden Kalf.

Internationale doorbraak
Recent tekenden vader en zoon Taihuttu voor de muziek van de bekroonde Nederlands/Spaanse documentaire Horse of Kings. De soundtrack van de Zweedse thriller Under the pyramid van regisseur Axel Petersén mogen ze begin 2016 ook op hun naam schrijven. In datzelfde jaar klinkt het tweetal op het Internationale filmfestival in Rotterdam, als de debuterende regisseur Paloma Aguilera Valdebenito haar film Out of love kracht bijzet met hun muziek.

flyer_latin_night-def


Datum: 26 Maart 2016
Inloop: Vanaf 18:00 uur – 21:00 uur
Toegang: € 10 – met studentenpas of rotterdampas € 5
Locatie: Cretopia Rotterdam/ Toko51, West-kruiskade, Rotterdam
Meer info: http://cretopia-rotterdam.nl/
https://www.facebook.com/events/1082190905179692/

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorieën

Archief in maanden