Ro Heilbron is terug in de Toko

De Surinaamse kunstenaar Ro Heilbron werd geboren in Paramaribo op 6 december 1938 en overleed op 75-jarige leeftijd in Rotterdam.

Op de School voor Beeldende Kunst van Nola Hatterman maakt hij kennis met verschillende andere Surinaamse kunstenaars (Armand Baag,Ruben Karsters, Jules Chin A Foeng, Errol Flu), maar hij verliet de school al spoedig. Onder aanmoediging van Erwin de Vries ging hij zijn eigen kunstzinnige weg en in 1963 had hij zijn eigen eerste expositie in hotel Torarica in Paramaribo.

In 1970 gaat Ro Heilbron naar Nederland, waar hij voor verschillende drukkerijen komt te werken. Aan de Rotterdamse Akademie van Beeldende Kunsten bekwaamt hij zich in keramische technieken. Met steun van de Sticusa houdt hij in 1971 zijn eerste expositie in Rotterdam, met grote regelmaat volgen de exposities elkaar daarna op, in Nederland, Suriname, Zweden en West-Duitsland. Samen met Wim Gerritsen opent hij in 1976 in Rotterdam Galerie Solidair, die tot 1986 zal blijven bestaan.

En op dit moment hangt een van zijn mooiste werken in Cretopia’s Toko51 op West-Kruiskade 51 te Rotterdam. Op een ere plaats.

Heilbron

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorie├źn

Archief in maanden