ZAPASKA live@ Cretopia

Zapaska
 Zapaska brings this spring their fresh album full of authentic and unique music.
Come to listen to them on 16 MarchZapaska is een Oekraïens indie-pop duo dat vooral bekendheid geniet in Oost-Europa. Twee performers, Jana Shpachynska en Pavlo Nechytajlo, bespelen traditionele instrumenten (gitaar, mini accordeon, kalimba, en piccolo trompet) en elektronische (groove box, effecten en looper) om hun eigen geluid te creëren.
Hun muziek is eenvoudig maar tegelijkertijd experimenteel. Hun levendige composities ontstaan in het hier en nu.
Sinds 2010 speelt Zapaska veel live shows in de Oekraïne en Europa. Eind 2011 en begin 2012 tourt het duo in de Tsjechische republiek en Slovakije als support van de sterren van de Slovaakse alternatieve scene Longital. In de herfst van 2012 reist Zapaska langs 25 steden in de Oekraïne, Moldavië en Wit-Rusland met de Tsjechische band Kuzmich orchestra. Het is hun grootste tour tot zover.
Ze spelen meer dan 90 keer per jaar in 2012 en 2013 waarvan de helft buiten de Oekraïne.
In 2014, na twee Eps ( Lanka, 2010 en Translitom, 2011), neem Zapaska hun eerste album Kontur op. De digitale versie is verkrijgbaar als gratis download als een geschenk “voor iedereen die in dit moeilijke moment voor de Oekraine vecht voor een betere toekomst”. Onder de gastmuzikanten op het album bevinden zich Robert Piernikowski (Napszyklat, Pl), Nina Garenetska (DakhaBrakha, Dakh Daughters, UA), Grygori Semenchuk (DrumТИатр, UA). De cd versie van Kontur is in 2014 uitgebracht op het gerenommeerde Slowaakse label Sinko Records en bevat een remix van het Tsjechische duo DVA.
In 2014 ging Zapaska samenwerken met sound producer Alex J Kramer. Sommige tracks geboren uit die samenwerking maakten deel uit van radio shows in Berlijn, London, Bratislava en Miami. Een ervan – “Shkolyarska” – stond in de top 2014 van Euronieuws.

Deuren open om 19:00
Aanvang concert om 20:00 tot 21:00
Tickets: 7 EUR Online, 10 EUR aan de deur
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zapaska-in-rotterdam-22632884567
Cretopia Rotterdam/ Toko51

Delen:
Cretopia Rotterdam
Volg ons
Laatste berichten van Cretopia Rotterdam (alles zien)

Archief in Categorieën

Archief in maanden